Szezámmagot pirítottam száraz serpenyőben, ropogós sült hagymát tettem hozzá és együtt kávédarálón megdaráltam. Sóztam, borsoztam, kevés fokhagymaport is tettem hozzá, és még hozzákevertem egy púpos evőkanálnyi zabkorpát.
A csirkemell szeleteket a szokott módon klopfoltam, sóztam, majd felvert egész tojásban és a panírban megforgattam, kevés forró zsírban megsütöttem.
A maradék "panírmorzsát" összekevertem a maradék tojással, és lepénykét sütöttem belőle.
*
A körethez a karfiolt késes aprítóban morzsásra aprítottam, annyi sós vízben, amennyi ellepte teljesen puhára főztem - elfőzve a vizet - majd egy kanál vajjal, és és egy bő marék reszelt sajttal krémesre kevertem. Petrezselyemmel, őrölt szerecsendióval ízesítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése