A csirkemájat megtisztítom, lehetőleg egyenlő darabokra vágom, (fél kg), liba- vagy kacsazsírt melegítek (ehhez a mennyiséghez kb 10 dkg-ot), amikor a zsiradék meleg, akkor beleszórok egy púpos teáskanál majoránnát, és belenyomok egy nagy gerezd fokhagymát, kicsit sütöm, de vigyázok, nehogy megégjen. A májat beleöntöm, megsózom, és kevergetve inkább főzöm, mint sütöm (konfitálom?), így nem lesz kemény kéreg rajta. Egy darabot kiveszek, kettévágom, és ha már belül is megsült, akkor kész.
A májat szűrőkanállal kiszedem, a zsírt sütöm még egy kicsit, hogy a nedvesség elpárologjon belőle, majd ráöntöm a májra.
A köret: egy vastagabb, hámozott cukkiniből karalábévájóval golyókat vagdostam, kockázott bacont kissé megpirítottam egy teflonlábosban, a cukkinit rátettem, sóztam, és néha megkeverve puhára pároltam, sütöttem.
(Hasonló köretet csináltam patisszonból is, azt két percig sós vízben forraltam, leszűrtem, hagytam jó lecsepegni.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése