Kiolvasztottam egy doboz fagyasztott sóskapürét, egy bögre vízzel higítottam, és annyi édesítőt adtam hozzá, hogy ne legyen vad savanyú. Felforraltam, majd fél liter tejet is adtam hozzá.
Közben 3 tojást szétválasztottam, a fehérjét csipet sóval habbá vertem, a sárgáját pedig a habverővel fehéredésig habosítottam, kevés tejjel higítottam, és óvatosan a forró levesbe kevertem, álandó keverés mellett besűrítettem. Végül sóval, édesítővel és Vegantéria* ételízesítővel utánízesítettem.
A tojásfehérjét lapos edényben, kevés vizet alálöttyintve a mikróban egy perc alatt megfőztem, az így nyert kissé kemény habból galuskákat vagdaltam.
Ráadásként megszórtam pirított sonkával is.
Készíthetjük úgy is, hogy a felvert egész tojásokat öntjük a forró levesbe, és jól elkeverjük - mint a tojáslevesnél.
*Vegantéria: sós vegán ételízesítő, jó sok zöldséggel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése