Nincs benne semmi liszt, vagy keményítőtartalmú alapanyag, csak a túró, tojás, és az ízesítők.
Fél kg túró, egy evőkanálnyi tejföl, 3 tojás sárgája, csipet só, édesítő ízlés szerint, citrom lereszelt héja, pár csepp vanília kivonat. Ezeket nagyon jól kikeverjük. (Én az elektromos habverővel kevertem, de előtte a tojásfehérjéket kemény habbá vertem!)
A habot beleforgatjuk a túróba, sütőpapírral bélelt edénybe tesszük, (ez a mennyiség az én kis 13 x 26 cm-es tepsimbe elég), a fagyasztott vagy lecsepegtetett befőtt meggyel kirakosgatjuk, és azonnal betesszük az előmelegített forró sütőbe, majd a hőt csökkentve "közepes lángon" kb 40 percet sütjük. (Ezen diabetikus meggybefőtt van.)
Melegen, hidegen is finom, könnyű desszert.
Nyersen a tepsiben: ajánlatos a magas papír, mert megnő!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése