A cukkiniben az a jó, hogy semleges íze miatt nagyon válzozatosan fűszerezhető, elkészítése egyáltalán nem időigényes, gyors ebédekhez, vacsorákhoz ideális köret.
Kaptam egy jó nagy cukkinit, ami már inkább spárgatök méretű ... Meghámoztam, kibeleztem, a felét a hámozóval "metéltre" vágtam.Csirkemellet wok fűszerrel megszórtam, egy teáskanálnyi olíva olajjal kikent teflon serpenyőben a következőképp megpirítottam: az egyik oldalát erős lángon, fedő alatt sütöttem, amíg körben fehér szegélye lett, majd megfordítottam a szeleteket, ezt az oldalt is pirítottam, majd egy kortynyi vizet öntöttem hozzá, és kicsit pároltam - ettől porhanyós lesz. A húst kiszedtem, majd a serpenyőbe tettem a cukkinit a maradék szaftra, megsóztam, és fedő alatt sütöttem, közben megkevertem. Pár perc alatt kész.
Az egyik oldal:
Másik oldal:
Cukkini "szélesmetélt"
Tálalva
Kevés szójaszósszal öntözve is nagyon szeretjük!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése