Reggelire nem mindig az omlettet, vagy lepényt eszem, sokszor inkább rántottát sütök, kevés hagymával, vagy aprított sonkával keverve, de van, amikor a sonkát csak mellé tálalom.
Zöldpaprikás rántotta:
Nagyon szeretem a sült zöldpaprikát tojással, de az úgy a finom, ha elegendő zsiradékon sül meg a paprika, viszont ebben a diétában csak minimális olajat szabad használni.
A jó húsos zöldpaprikát közepes méretű reszelőn lereszeltem, egy mokkáskanálnyi olajat öntöttem a teflonserpenyőbe, felforrósítottam, és a paprikát először nagy lángon pirítottam, majd kicsit megsóztam, és fedő alatt illatosra sütöttem. Közben felvertem 2 tojást, sóztam, belevágtam kevés újhagyma-zöldet, majd a megsült paprikával megsütöttem. Céklával és szeletelt savanyú uborkával fogyasztottam el.
Egyszerű tojásrántotta:
Két tojásból készült, egy csapott evőkanálnyi zabkorpát is kevertem hozzá, a felforrósított serpenyőben kicsit hagytam megszilárdulni, majd összekevertem. Néhány szelet sonkával és kovászos uborkával fogyasztottam el.
Sonkás rántotta:
Az apróra vágott sonkát kissé megpirítottam, majd a felvert tojást ráöntöttem, összekevertem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése