Alaprecept: 1 egész tojást felverünk, 1 evőkanálnyi zsírszegény joghurtot, és egy evőkanálnyi zabkorpát keverünk hozzá. * Bármivel fűszerezhetjük: apróra vágott hagymával, snidlinggel, kaporral, vagy akármilyen száraz fűszerrel, amit szeretünk, az édes változathoz valamilyen édesítőt, de cukrot tilos!
A teflon serpenyőt egyetlen csepp olajjal, papírtörlővel megkenjük, éppen csak fényes legyen, felforrósítjuk, a masszát beleöntjük, és ha egyik fele megsült, megfordítjuk.
Készíthetünk egyszerre többet is, és a felesleget alufóliába, vagy folpackba tekerve a hűtőben tároljuk, így nem kell minden nap sütnünk. (Muszáj betekerni, mert összeszárad!)
A kész lepényt tetszőlegesen fűszerezett túróval, vagy akár darált sonkával, stb tölthetjük.
* Az eredeti receptben 1 tojásfehérje plusz 1 egész tojás szerepel, eleinte így sütöttem én is, de a sárgákkal nem tudok mit kezdeni, és egyelőre nincs koleszterinproblémám se, ezért én egy egész tojást használok.
A teflon serpenyőt egyetlen csepp olajjal, papírtörlővel megkenjük, éppen csak fényes legyen, felforrósítjuk, a masszát beleöntjük, és ha egyik fele megsült, megfordítjuk.
Készíthetünk egyszerre többet is, és a felesleget alufóliába, vagy folpackba tekerve a hűtőben tároljuk, így nem kell minden nap sütnünk. (Muszáj betekerni, mert összeszárad!)
A kész lepényt tetszőlegesen fűszerezett túróval, vagy akár darált sonkával, stb tölthetjük.
* Az eredeti receptben 1 tojásfehérje plusz 1 egész tojás szerepel, eleinte így sütöttem én is, de a sárgákkal nem tudok mit kezdeni, és egyelőre nincs koleszterinproblémám se, ezért én egy egész tojást használok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése