40 dkg marha-sertés vegyes darált húshoz adtam egy kisebb fej aprított vöröshagymát, két gerezd zúzott fokhagymát, sót, borsot, teáskanálnyi őrölt római köményt, mokkáskanálnyi curryport és fahéjat, egy tojást, és kb 6 dkg reszelt trappista sajtot. Jól összekevertem a masszát, kicsit hagytam állni, hogy az ízek összeérjenek.
Egy cukkinit uborkagyaluval hosszában felszeleteltem.
A húsmasszából annyi gombócot formáltam, ahány cukkini-lapom volt, a gombócokat körbetekertem, fogvájóval megtűztem, sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe tettem, és kb 180 fokon 30 percig sütöttem.
(A maradék masszából pogácsákat formáztam, és teflon serpenyőben fedő alatt megsütöttem)
A mártáshoz egy kisebb cukkinit meghámoztam, kisebb lyukú reszelőn (sajtreszelőnél nagyobb) lereszeltem, kevés zsiradékon megdinszteltem kb egy evőkanálnyi apróra vágott hagymát, rátettem a cukkinit, megsóztam, és fedő alatt saját gőzében puhára pároltam, közben tetemes mennyiségű kaprot is adtam hozzá, majd botmixerrel pürésítettem, és néhány kanál tejföllel összekevertem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése