Hozzávalók: 25 dkg zsírszegény túró, 2 tojás, 3 csapott evőkanál zabpehelyliszt, 2 evőkanál zabkorpa, és 2 csapott evőkanálnyi útifű maghéj, mokkáskanál só, és fűszerek, - ebben most teáskanálnyi fokhagymapor volt, de máskor például őrölt köménnyel fűszereztem.
A túrót alaposan kikeverem a tojásokkal, sóval, ízesítőkkel, majd a zabliszt és a korpa következik, végül az útifű maghéj. Jól keverjük össze, majd tegyük egy órára a hűtőbe - de lehet több óra is, ezalatt a zab és útifű felveszik a nedvességet, megduzzadnak.
Egy sütőlap méretű sütőpapír közepére borítom a masszát, majd egy másik sütőpapírt teszek rá, és ezen keresztül fél cm vastagságúra nyújtom a masszát a sodrófával. A felső papírt levéve füstöltsajtot reszelek rá (de lehet bármilyen sajt, vagy magvak is), majd késsel, vagy pizzavágóval bevagdosom.
Előmelegített forró sütőbe téve 20-25 percet sütöm, amíg megpirul.
A vágások mentén újra átvágom (késsel vagy pizzavágóval).
A képen látszik, hogyan:
Süthetjük pogácsának is, kis golyókat a sütőpapíron ellapítunk, és ott teszünk rá sajtot - én nem szeretek maszatolni ezzel, nekem a rúd forma gyorsabb...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése