Ez a blog a diétás, szénhidrátszegény, gluténmentes ételeket tartalmazza.
A másik blogom, a "nem-diétás": https://malvinfoz.blogspot.hu/

2013. augusztus 17., szombat

"Kolbász ízű" húspogácsa

Húspogácsát írok, mert igazából a "fasírt" az a klasszikus, zsemlés,  prézlibe forgatott, bő zsiradékban sütött étel.
Amit most csináltam, a fűszerezése miatt érdemel említést: a szokásos 25 dkg darált hús-1 tojás- 1 ek. zabkorpa mellé fél kis fej vöröshagyma, 4 nagy gerezd fokhagyma, mokkáskanál bors, teáskanál pirospaprika és két teáskanálnyi őrölt kömény került bele, és természetesen só! (Minél több benne a fokhagyma és a kömény, annál "kolbászabb" az íze.)
Ahogy eddig is, ezt is a nagy teflonserpenyőben, zsír nélkül, fedő alatt sütöm, közepes lángon.
A felülete azért ilyen rusztikus, mert villával szoktam laposra nyomkodni...

Fantasztikusan finom kolbászhús ízű lett! 


 Azt még nem írtam, hogy ebből a mennyiségből 10 db kisujjvastagságú  "lepényt" szoktam sütni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése