Egy jó nagy, zsenge karalábét nagy lyukú reszelőn szálasra reszeltem, kissé megsóztam, borsoztam.
30 dkg sovány darált húst bekevertem sóval, borssal, kevés reszelt vöröshagymával, őrölt paprikával, vágott petrezselyem zölddel, 1 egész tojással és 2 evőkanálnyi zabkorpával.
Kisebb (18 cm átmérőjű) jénai tálat vékonyan kikentem olajjal, és alulra a karalábé harmadát tettem, arra a fele húsmasszát, megint karalábé, húsmassza, és a tetejére a maradék karalábé.
Az edényre rátettem a fedelét, és sütőben fél órát pároltam, majd a fedőt levettem, és egy tojásból, 2 evőkanálnyi joghurtból,* egy kanálnyi reszelt sajtból kevert, őrölt szerecsendióval fűszerezett keverékkel kentem meg a tetejét. A sütőbe visszatéve még fél órát sütöttem.
* Joghurt nélkül paleo étrendbe is alkalmazható
Félig készen:
Megsülve:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése