Ez a blog a diétás, szénhidrátszegény, gluténmentes ételeket tartalmazza.
A másik blogom, a "nem-diétás": https://malvinfoz.blogspot.hu/

2014. augusztus 23., szombat

Tök és cukkini - a lehetőségek tárháza



Annyira megkedveltem ezt a két zöldséget, egyre többször alkalmazom köretként, de sonkás-szalonnás alapon sütve önmagában is nagyszerű csemege. Már leírtam a módszert: a lassúbb, ha a zöldséghámozóval szeleteljük vékony "szélesmetéltekre", a gyorsabb, ha állítható késtávolságú uborkagyaluval szeleteljük, ha széles formát akarunk, a "spagetti" fazonhoz jó a nagy lyukú reszelő, szép hosszú szálakat vágjunk! Enyhén sózzuk be, kicsit hagyjuk állni, ettől lágyul, nem lesz törékeny. Teflon serpenyőben, lefedve, néha megkeverve süssük-pároljuk pár percig - vagy csak úgy egyszerűen adjuk a raguhoz vagy pörkölthöz, egyet forralva már kész is.

"spagetti"

Széles "laska"

Padlizsános lecsó mellett, köretnek:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése