Ez a blog a diétás, szénhidrátszegény, gluténmentes ételeket tartalmazza.
A másik blogom, a "nem-diétás": https://malvinfoz.blogspot.hu/

2014. szeptember 21., vasárnap

Dukan-kenyér megint




Sütöttem ma megint Dukan kenyeret, sütőben.
 Majdnem odaégettem, 15 perc alatt jól megsült, de nagyon finom lett. A masszába kevertem egy teáskanál lenmagpelyhet (ez olyan lenmagtöret, amiből az olajat már kipréselték), egy csipet őrölt köményt és egy csipet egész köményt is. (Én szeretek ráharapni.)
Annyira jó lett, foszlós, "kalácsos" belsejű.
Az egész 16x23 cm-es.
Emlékeztetőül a recept: 2 tojás, egy púpos ek. túró, 2 ek. zabkorpa, mokkáskanálnyi sütőpor, csipet só - fűszerek tetszés szerint. Kis tálban 800 Watton 4 perc a mikróban - vagy sütőpapíron, sütőben 10 - 15 perc.


                                                                      

 Körözöttel

2014. szeptember 17., szerda

Karfiolpizza

Interneten kerengő recept nyomán sütöttem még régebben, megint aktuális, és természetesen belefér a diétába - nagyon finom!
Én egy kisebb fej karfiolt rózsákra szedve párolóbetétben roppanósra főztem, majd hagytam kihűlni-száradni, utána aprítóban nem egészen krémesre pürésítettem, sóztam-borsoztam, csipet bazsalikommal fűszereztem, egy tojást és kb 15 dkg reszelt sajtot kevertem hozzá.

Papírral bélelt sütőlemezre pizza-alakúra formáztam, majd az előmelegített sütőben 10 percet elősütöttem, majd kivéve  megkentem - megpakoltam - reszelt sajttal megszórtam, a sütőbe visszatéve kb 15 perc alatt készre sütöttem.


2014. szeptember 7., vasárnap

"Dukan-kenyér" sütőben

 A mikrosütőm ma kipurcant - így kénytelen voltam a gázsütőben készíteni a napi kenyeremet, kevertem hozzá apróra vágott sonkát, a kicsi tepsimben, (13x25 cm), sütőpapíron sütöttem 10 percig, majd egy lapát segítségével felfordítottam a tésztát, és még öt percig pirítottam.



 Tegnap ezt a sonkás változatot mikrosütőben is megcsináltam, egy jó nagy bögrében, szép lett és finom!
               Érdekes, hogy nem széltében nőtt, mint a kis tálban, hanem felfelé magasodott... :D