Ez a blog a diétás, szénhidrátszegény, gluténmentes ételeket tartalmazza.
A másik blogom, a "nem-diétás": https://malvinfoz.blogspot.hu/

2012. november 3., szombat

Májjal töltött kelkáposza

 Ezt a finomságot a főzőcskézni szerető, tudó, és nagyon kreatív öcsém találta ki, és főzte meg!

Májjal töltött kelkáposzta levelek:
Hozzávalók:
3-4 jó tenyérnyi kelkáposzta levél, 2 nagyobb csirkemáj, 2 + 1 ek. zabkorpa, egy kisebb tojás, só, frissen őrölt bors, majoránna, 2 szem szegfűbors összetörve, fél erőleves kocka, 1 dl tej.

A kelkáposzta leveleket gőzben megpároljuk, kihűtjük.
Amíg hűl, a csirkemájat kis kockákra vágjuk, majd összekeverjük  2 ek zabkorpával, a tojással és a fűszerekkel. Hagyjuk egy kicsit állni, hogy a korpa megdagadjon.
Ez alatt a fél leveskockát másfél - 2 dl vízben feloldjuk. (A levelek párolásához használt vízben).
A tölteléket betöltjük a levelekbe, majd ebben az ízesített lében 15-20 perc alatt megpároljuk, majd a tekercseket kivesszük és melegen tartjuk, a pároló levet fél ek. zabkorpával és a tejjel jól besűrítjük, majd a mártást a tekercsekre öntjük.
A mártásba ne tegyünk sót, mert a leveskocka már elég fűszeres!

A levelek és a töltelék:

 A párolólé és a töltelékek:

Megfőttek:

A mártással leöntve, tálalva:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése