Ez a blog a diétás, szénhidrátszegény, gluténmentes ételeket tartalmazza.
A másik blogom, a "nem-diétás": https://malvinfoz.blogspot.hu/

2012. október 20., szombat

A zabkorpáról

A zabkorpa a gabonát védő rostos héj. A mag, amiből a zabpelyhet is készítik, tele van gyors cukorral, de héjában, a zabkorpában ilyen már alig van, viszont sok fehérjét és főleg: sok könnyen oldódó rostot tartalmaz.
Kiváló élettani hatásai vannak, csökkenti a koleszterint, és a cukorbetegek vércukorszintjét.

Ebben a diétában azért is fontos, főleg a néhány napos tiszta fehérje szakaszban, hogy valamennyi rostot is fogyasszunk, meg valamennyi szénhidrát is jut így a szervezetbe. 
Elsőre napi másfél kanálnyi, azután már minimum két evőkanálnyi zabkorpa fogyasztása kötelező naponta! 
Sűrítéshez nagyon jól használható, kellemes az íze is. Joghurtba, vagy tejbe keverve is finom.
A kezdeti tiszta fehérjés napokat nagyon megkönnyíti a zabkorpás omlett, avagy tojáslepény , vagy akár palacsinta - a zöldséges időszakban pedig a főzelékek sűrítéséhez, vagy akár nokedli készítéséhez is alkalmas. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése